header.home link

Milcobel verhoogt melkprijs opnieuw met 1 euro

11 mei 2021

De raad van bestuur van Milcobel heeft beslist om de standaardprijs voor de lopende mei-leveringen te verhogen met 1 euro per 100 liter melk. Met deze vijfde prijsverhoging op rij komt de standaardprijs voor de leden-leveraars van de zuivelcoöperatie uit op 33 euro per 100 liter, dat is 6 euro meer dan begin dit jaar.

Lees meer over:
milcobel-vak-toekomst-1250

De nieuwe melkprijs correspondeert met een reëel uitbetaalde melkprijs van 35,40 euro per 100 liter voor een gestandaardiseerde levering. De eenheidsprijs voor het vet en het eiwit bedraagt 4,21 euro per kilogram.

De raad van bestuur wijst er wel op dat ze een nieuw premiesysteem ingevoerd heeft sinds 1 mei, met een gewijzigde hoeveelheidspremie en een bijkomende duurzaamheidspremie. Een deel van de standaardprijsstijging is te verklaren door dit gewijzigde premiesysteem.

Voor Milcobel is het ondertussen de vijfde prijsstijging van dit jaar, waarmee de melkprijs in totaal met 6 euro verhoogd werd. In januari kondigde de zuivelcoöperatie al een melkprijsverhoging aan van 1,40 euro per 100 liter. Daar kwam in februari 0,50 euro bij, in maart 2,10 euro en in april nog eens 1 euro.

Een competitieve melkprijs uitbetalen is voor de grootste zuivelcoöperatie van ons land op dit moment de hoogste prioriteit. Dat vertelden de CEO Nils van Dam en voorzitter Betty Eeckhaut vorige maand nog in een gesprek met VILT.

Uitgelicht
De storm waar zuivelcoöperatie Milcobel de laatste jaren in verzeild geraakt is, lijkt af te zwakken tot een onweer. Huidig CEO Nils van Dam staat ondertussen bijna een jaar a...
23 april 2021 Lees meer

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek