"Meatnews" promoot Belgisch vlees in buitenland
nieuwsAl sinds het uitbreken van de dioxinecrisis in 1999 voert Vlam actie om het vertrouwen in de Belgische vleessector en zijn producten op te krikken. Bedoeling is en blijft om de Duitse, Franse en Italiaanse handelspartners op een heldere en open manier te informeren over de kwaliteit en veiligheid van ons vlees. En om er finaal meer klanten voor te vinden, aldus Vlam.
In de nieuwsbrief worden de kwaliteiten en garanties van Belgisch varkens-, kalfs- en rundvlees in de kijker gezet. Ook de inspanningen op het vlak van kwaliteitszorg en monitoring worden benadrukt. Vlaamse bedrijven die vlees exporteren, kunnen de nieuwsbrief gebruiken als commercieel ondersteunend instrument.
De exportstatistieken geven volgens Vlam aan dat er reden is tot optimisme. De uitvoer van vlees zit in de lift. Vooral Belgische kip is in trek. Een achterstand tegenover 1998 is er nog in Italië (voor rund- en kalfsvlees) en Frankrijk (voor rund-, kalfs- en varkensvlees). Voor Duitsland liggen de cijfers voor 2001 alweer op het niveau van 1998.
Bron: Belga