header.home link

Marleen Vaesen eerste Belgische bestuurder bij FrieslandCampina

13 oktober 2022

De Nederlandse zuivelverwerker FrieslandCampina, die ook in Vlaanderen actief is, krijgt voor het eerst sinds de fusie in 2008 een Belgische bestuurder. Marleen Vaesen, voormalig CEO van lingerieproducent Van de Velde en groenteverwerker Greenyard, is voor een periode van vier jaar benoemd. Vanaf december treden zij en de Nederlander Baptiest Coopmans toe tot de raad van commissarissen. Dat maakte FrieslandCampina deze week bekend.

Lees meer over:
frieslandcampina-waterstof-melkwagen-1250

De raad van commissarissen - zeg maar de raad van bestuur -  van de Nederlandse zuivelverwerker FrieslandCampina bestaat binnenkort uit negen mensen. Nooit eerder maakte een Vlaming onderdeel uit van de bestuursraad, maar hier komt op 13 december een einde aan als Marleen Vaesen toetreedt. "Ze wordt de enige Belg in de raad en ze is ook de eerste Belg sinds de fusie van Friesland Foods en Campina in 2008", bevestigt het bedrijf.

Vaesen was tot mei van dit jaar CEO van de Belgische luxe-kledingonderneming Van de Velde. Daarvoor was ze CEO van Greenyard, de wereldwijde marktleider in verse, diepgevroren en bereide groenten en fruit, en bekleedde ze managementfuncties bij Procter & Gamble, Sara Lee en Douwe Egberts. Vaesen is bestuurder bij Van de Velde, bioscoopketen Kinepolis, investeringsmaatschappij De Eik, Maatschappij van Roerend Bezit van de Boerenbond (MRBB) en Arvesta, servicepartner van boeren en tuinders.

Op zoek naar melk in Vlaanderen

De benoeming van Vaesen als eerste Belg in het bestuursorgaan van de Nederlandse zuivelverwerker komt op het moment dat deze meer leveranciers zoekt in Vlaanderen. Dit jaar stelde de Nederlandse coöperatie zich voor het eerst ook open voor Vlaamse toetreders waar de meeste Belgische leveranciers lange tijd op afstand gehouden werden. Deze strategiewijziging houdt volgens experts verband met de verwachte daling van de melkplas in Nederland (en ook Vlaanderen) als gevolg van het stikstofakkoord.

Photo-FLTR-Marleen-Vaesen-en-Baptiest-Coopmans-Copyright-FrieslandCampina--2

Naast Vaesen werd ook Nederlander Baptiest Coopmans benoemd als nieuw lid. Sybren Attema, voorzitter van de raad van commissarissen Koninklijke FrieslandCampina N.V.: “Wij zijn zeer verheugd dat Marleen en Baptiest onze raad van commissarissen komen versterken. Beiden beschikken over een brede ervaring in uiteenlopende bestuurs- en managementfuncties bij grote internationale ondernemingen.”

Uitgelicht
De Nederlandse zuivelcoöperatie FrieslandCampina is op zoek naar nieuwe leden. Tijdens een ledenraad eerder deze maand is besloten om ook in Vlaanderen de boer op te gaan. Nie...
20 juni 2022 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving - Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek