header.home link

Liv lanceert podcastreeks over vrouwelijk ondernemerschap

27 augustus 2021

Liv, het landelijk infopunt voor vrouwen, duikt met een reeks van drie podcasts in de wereld van het vrouwelijk ondernemerschap in de land- en tuinbouw. “We brengen échte verhalen van vrouwen die zich in verschillende levensfasen bevinden”, vertelt An Deneffe.

Lees meer over:

Vrouwelijk ondernemerschap in de land- en tuinbouw blijft soms onderbelicht. Toch zijn er heel wat vrouwen aan de slag in de sector. Liv, dat ondertussen vijf jaar bestaat, staat hen bij met advies op financieel, juridisch en sociaal vlak.

“We zoek constant naar nieuwe manieren om alle vrouwen uit de land- en tuinbouw te bereiken”, verklaart An Deneffe, juriste bij Liv, de lancering van de podcastreeks. “Het centrale doel blijft het versterken van het vrouwelijk ondernemerschap in de sector.”

Dat thema is ook de rode draad doorheen de drie afleveringen van de reeks. In de eerste aflevering duikt Liv in de loopbaankeuzes. Lissy Steegmans, tot voor kort boekhoudster, stapte recent mee in het schapenbedrijf van haar ouders. Samen baten ze het Sint-Annahof in Lummen uit. Lissy vertelt haar verhaal, legt uit waarom ze bepaalde keuzes gemaakt heeft en wat haar toekomstplannen zijn. Beluister de aflevering.

In september komen ook aflevering 2 (Samenwerken en overlaten van het bedrijf) en 3 (Het bedrijf overlaten en op pensioen gaan) eraan. Stay tuned!


Heb je een vraag of ben je op zoek naar financieel, juridisch of sociaal advies? Neem dan contact op met het Landelijke infopunt voor vrouwen via www.e-liv.be of 0477/97 48 55.

logo-Liv21_kleiner2

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek