header.home link

Liv geeft advies aan toekomstige landbouwsters in podcast

22 januari 2021

Met een podcast met als titel ‘Bezint eer je een boer bemint’ wil het Landelijk infopunt voor vrouwen (Liv) op een heel laagdrempelige manier ‘tips en tricks’ geven aan alle toekomstige onderneemsters op land- en tuinbouwbedrijven. “Want wie trouwt met een boer, trouwt ook met zijn bedrijf en dat heeft zo zijn consequenties”, klinkt het.

Lees meer over:

De podcast brengt het verhaal van Emma en Janus. Emma is een jonge vrouw die in de stad woont, met hart en ziel les geeft en er een druk sociaal leven op nahoudt. Ze wordt verliefd op Janus die in het dagelijks leven, samen met zijn ouders, een landbouwbedrijf uitbaat. De liefde groeit en het koppel wil gaan samenwonen, maar komt daarbij voor een heleboel keuzes te staan, vaak inherent aan een land- of tuinbouwbedrijf.

An Deneffe, coördinator van Liv, geeft advies bij deze keuzes en legt uit waarom het zo belangrijk is om goed geïnformeerde keuzes te maken. “Want de keuze voor een samenlevingsvorm, het al dan niet opzeggen van de eigen job,… het heeft allemaal belangrijke implicaties voor het leven van een vrouw. Al deze opties moeten grondig doorgepraat worden, niet alleen binnen het koppel, maar ook met de ouders. Met Liv willen wij ondernemende vrouwen op het platteland de plaats geven die ze verdienen”, aldus Deneffe.

Bron: Liv

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek