header.home link

Licenties toegekend voor vissers in Britse 12 mijlszone

31 januari 2021

Het Verenigd Koninkrijk heeft zeventien licenties toegekend voor Belgische vissers die in de 12 mijlszone vissen. "Goed nieuws voor onze vissers", zegt Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits. "De licenties waren nodig om er te kunnen vissen na het brexitakkoord van eind vorig jaar." Ongeveer de helft van onze visserijproducten komt uit de Britse wateren. De toegang tot die wateren is nu verzekerd voor een periode van 5,5 jaar.

Lees meer over:

Eind vorig jaar is het Brexit akkoord tussen het VK en De Europese Unie zoals bekend afgesloten. Visserij maakte daar een belangrijk onderdeel van uit en de belangen voor onze vissersvloot waren - en zijn - groot. Na het akkoord was het wachten op de licenties om effectief in de 12 mijlszone te kunnen vissen. "Er zijn nu 17 licenties", laat Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits weten.

Daarmee heeft het Verenigd Koninkrijk nu quasi alle licenties toegekend voor de visvangst in de 12 mijlszone. "Toegang tot die zone is een belangrijk onderdeel van het Brexit akkoord", benadrukt de minister. "Voortaan kunnen onze vissers die in zee gaan met kleinere vaartuigen weer vissen dichtbij de Britse kust. We hebben er de voorbije weken meermaals op aangedrongen om de licenties uit te reiken." 

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek