Landbouwpodcast "Stikstof Uitgespit" genomineerd voor Belgian Podcast Award

De podcast ‘Stikstof Uitgespit’ die vorig jaar uitgebracht werd door vzw Boer&Verstand maakt kans om een Belgian Podcast Award te winnen. De podcast is genomineerd in de categorie ‘Nieuws en Politiek’ en staat in de shortlist naast podcasts van De Tijd en Unizo. “We hebben veel moeite in de podcast gestoken, deze nominatie is dan ook een zeer fijne erkenning”, vertelt Bram Agten van Boere&Verstand.

12 april 2024 Jozefien Verstraete
Lees meer over:
Omslag Podcast

Met de landbouwpodcast wou vzw Boer&Verstand de polarisering tegengaan met correcte en begrijpbare informatie. Toen werd het landbouwdebat op het scherp van de snede gevoerd. “Maar zelden onderbouwd met feiten en juiste cijfers”, introduceerde de vzw de podcast vorig jaar in januari.

De podcastreeks telde zes afleveringen waar per aflevering twee landbouwers samen aan tafel gingen met experten uit verschillende domeinen. Zo werden alle aspecten van het stikstofdossier belicht. “We hebben het hele jaar door positieve reacties op onze podcast ontvangen, gaande van boeren tot omstaanders die de kwestie door onze podcast beter konden vatten”, aldus Agten, zelf melkveehouder in Limburg. “Om de podcast zo goed mogelijk te maken zodat het een breed publiek kon vinden, hebben we de podcast samen met een professioneel bedrijf in elkaar gestoken.” En dat wierp zijn vruchten af want het leverde vorige maand een nominatie op voor een ‘Belgian Podcast Award’.

Voorlopig staat nog geen tweede podcast op de planning. “Maar wat niet is kan nog komen”, duidt Agten. “Momenteel zijn we met Boer&Verstand bezig met ‘boerenfeiten’, dat zijn infoaffiches die we in velden hangen waarop feiten en informatie staat over de landbouwproductie. De vzw blijft zich dus inzetten om een antwoord te bieden op onjuiste informatie en complexe materie zodat het duidelijk wordt voor iedereen.”

Stemmen kan vanaf 15 april.

Vlaamse boeren en experten maken podcastreeks over stikstof
Uitgelicht
Met de nieuwe landbouwpodcast ‘Stikstof Uitgespit’ wil vzw Boer&Verstand polarisering tegengaan met correcte en begrijpbare informatie. “Het landbouwdebat wordt op het sch...
31 januari 2023 Lees meer

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek