Landbouwministers schorten gesprekken op tot dinsdag

De Europese landbouwministers schorten meer dan waarschijnlijk hun onderhandelingen over de hervormingen van het landbouwbeleid op tot dinsdag, zo luidt het in de wandelgangen van het conferentiecentrum. Tijdens hun diner donderdagavond bleek dat de kloof tussen voor- en tegenstanders van hervormingen te groot bleef.
12 juni 2003  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:53
De Europese ministers van landbouw schorten meer dan waarschijnlijk hun onderhandelingen over de hervormingen van het landbouwbeleid op tot dinsdag, zo luidt het in de wandelgangen van het conferentiecentrum. Tijdens hun diner donderdagavond bleek dat de kloof tussen voor- en tegenstanders van hervormingen te groot bleef.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om deze week tot de finish te vergaderen over ingrijpende bijsturingen en besparingen. Vooral Frankrijk verzet zich en opperde als eerste de mogelijkheid van uitstel. Het Franse persbureau AFP schrijft intussen dat het uitstel definitief beslist is. Andere delegaties houden het voorlopig op 'waarschijnlijk'.

Diplomatieke bronnen stellen dat België akkoord kan gaan met de hervorming, maar dan wel met enkele belangrijke bijsturingen die het inkomen van de boeren veilig stellen. Of de EU-commissie die bijsturingen kan slikken, is onduidelijk.

Lees ook: geVILT: "Hervorming verhoogt maatschappelijk draagvlak"

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek