header.home link

Juridisch akkoord over ‘samenwerking’ BelOrta en Belgische Fruitveiling

6 januari 2023

De raden van bestuur van BelOrta en Belgische Fruitveiling hebben net voor de jaarwisseling de gesprekken over een integratie afgerond en bezegeld in een juridisch akkoord. De organisaties verwachten medio 2023 groen licht van de Belgische mededingingsautoriteit waarna het tegen 1 juli 2023 tot een volledige operationele integratie te komen. De oriënterende gesprekken waar sinds 2021 gaande.

Lees meer over:

De Vlaamse veilingen BelOrta en Belgische Fruitveiling (BFV) bereikten in september vorig jaar al een principeakkoord over de integratie van beide veilingen Kort voor het nieuwe jaar is het dan ook tot een juridisch akkoord gekomen over deze zogenaamde samensmelting. Volgens dit akkoord worden de activiteiten ondergebracht onder BelOrta dat op haar beurt een product is van een fusie tussen verschillende Vlaamse veilingen.

“In de loop van februari worden de bij BFV aangesloten telers en vennoten geïnformeerd over hoe zij zich kunnen aansluiten bij BelOrta met garantie op het behoud en terugbetaling van het in BFV opgebouwde vennotenkapitaal. Er wordt ook toelichting gegeven over de commerciële ambities en uitgebreide dienstverlening waarop zij kunnen rekenen”, laat BelOrta in een persbericht weten.  De veiling met 900 lokale groente- en fruittelers en hoofdkantoor in Sint-Katelijne-Waver geeft aan dat ook alle medewerkers van BFV en haar dochterondernemingen de garantie krijgen dat ze actief kunnen blijven in de geïntegreerde coöperatie. “Ook hierover zal de komende periode de nodige informatie verstrekt worden.”

Uitgelicht
Veilingen BelOrta en Belgische Fruitveiling (BFV) willen samen verder om de talrijke uitdagingen beter het hoofd te bieden. De raden van bestuur hebben een principeakkoord ber...
29 september 2022 Lees meer

Wachten op groen licht

Na het juridische akkoord is het nu aan de Belgische mededingingsautoriteit om zich over de integratie te buigen. BelOrta verwacht tegen 1 juli uiterlijk van start te kunnen gaan. "BelOrta en BFV nemen als coöperaties, in deze economisch turbulente tijden, hiermee hun verantwoordelijkheid . Ze zullen zich via deze krachtenbundeling dagdagelijks nog beter kunnen inzetten ten dienste van hun leden fruittelers. De integratie zal daarenboven via een verhoogd serviceniveau ook al onze klanten ten goede komen”, zeggen Ludo Lousbergh (voorzitter BFV) en Dirk Bertels (voorzitter BelOrta) in een gezamenlijk statement.

S-DSC02063-Philippe Appeltans

We zijn ervan overtuigd dat samenwerken loont en dat iedereen in de keten hier de vruchten van plukt

Philippe Appeltans - Directeur BelOrta

Philippe Appeltans (Directeur BelOrta) en Marc Grauwels (Algemeen Directeur BFV) vullen verder aan: ”Hiermee verstevigen we onze positie als de toonaangevende aanbieder van lokaal en duurzaam geteelde fruit en groenten, dit zowel voor de binnenlandse markt als voor meer dan 70 exportmarkten wereldwijd. Na de integratie durven we samen met onze 1.300 actieve telers positief vooruitkijken. We zijn er immers van overtuigd dat samenwerken loont en dat iedereen in de keten, vanop het veld of van in de boomgaard of de serre tot op het bord of in de fruitmand, hier de vruchten van plukt.”

Uitgelicht
Groente- en fruitcoöperatie BelOrta sloot 2022 af met een record productomzet van 507 miljoen euro. Hoewel die omzet 2 procent hoger ligt ten opzichte van 2021 is de globale a...
5 januari 2023 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek