Inflatie opnieuw onder 2 procent

De consumptieprijsindex is in februari met 0,38 procent gestegen, maar de inflatie daalde van 2,32 procent in januari naar 1,93 procent. Het is van september 2007 geleden dat de inflatie zich onder 2 procent bevond. De afgelopen maand werden vooral buitenlandse reizen, benzine, snijbloemen, gsm-gesprekken en restaurant- en cafébezoeken duurder. Aardgas, elektriciteit, verse groenten en huisbrandolie werden aanzienlijk goedkoper.
26 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

De consumptieprijsindex is in februari met 0,38 procent gestegen, maar de inflatie daalde van 2,32 procent in januari naar 1,93 procent. De index van de maand februari werd donderdag goedgekeurd door de Indexcommissie, zo meldt minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne. Het is van september 2007 geleden dat de inflatie zich onder 2 procent bevond.

De afgelopen maand werden vooral buitenlandse reizen, benzine, snijbloemen, gsm-gesprekken en restaurant- en cafébezoeken duurder. Aardgas, elektriciteit, verse groenten en huisbrandolie werden aanzienlijk goedkoper. De inflatie is op zeven maanden tijd teruggevallen van 5,91 procent tot 1,93 procent.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek