header.home link

Imperial Meat Products wint dierenwelzijnsaward

30 juli 2021

Het vleesverwerkend bedrijf Imperial Meat Products (IMP) heeft de #Corporate4Animals Award gekregen van Eurogroup for Animals, de koepel van de belangrijkste Europese dierenwelzijnsorganisaties waarvan ook GAIA lid is. De award is een erkenning voor bedrijven die aanzienlijke inspanningen hebben geleverd op het vlak van dierenwelzijn.

imperialmeat-vegetarischeburger-1250

Het lijkt misschien paradoxaal dat een vleesverwerkend bedrijf een prijs wint die inspanningen beloont om de overgang te maken naar een samenleving waarin steeds minder vlees wordt geconsumeerd. “Imperial Meat Products, het bedrijf achter de merken Aoste en Marcassou, heeft inderdaad zijn succes te danken aan vleesverwerking, maar heeft nu besloten dan de helft van zijn productie uitsluitend vegetarisch of vegan zal zijn. Dat maakt IMP een verdiende winnaar”, legt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch uit.

De criteria voor de toekenning van de prijs omvatten innovatiepotentieel, duurzaamheid, impact (het aantal betrokken dieren en de mate van verbetering van het dierenwelzijn), communicatie en transparantie voor het grote publiek. “Als vleesverwerkend bedrijf neemt IMP zijn verantwoordelijkheid op in het licht van belangrijke maatschappelijke uitdagingen door bij te dragen aan het veranderen van de eetgewoonten van de consument”, aldus Vandenbosch. “Voor IMP geen business as usual, dus. Hopelijk volgen andere bedrijven binnen de vleesindustrie hun voorbeeld in het belang van mens, dier en planeet.”

IMP draagt bij aan het veranderen van eetgewoonten bij de consument. Hopelijk volgen andere bedrijven binnen de vleesindustrie hun voorbeeld

Michel Vandenbosch - GAIA-voorzitter

Minder vlees, vegetarisch en vegan

Met Aoste heeft Imperial Meat Products sinds 2017 al elf specialiteiten aan vegetarische sneetjes en plantaardige spreads op de markt gebracht, evenals zeven soorten veggieburgers en vegan gehaktballetjes. Het bedrijf uit het Oost-Vlaamse Lievegem hoopt hiermee ook de verandering door te trekken bij de 2.000 beenhouwers van België.

Bovendien heeft het bedrijf zich ertoe verbonden vleesproducten te produceren met meer respect voor het dierenwelzijn. “We zijn ontzettend blij met deze erkenning van GAIA”, zegt CEO Remco Kok. “Deze prijs is een mooie beloning voor onze inspanningen. Dierenwelzijn is één van onze kernwaarden. Dit blijkt uit de recente lancering van ons nieuwe Marcassou-label, "Le Cochon bien-être", dat de lokale vleesproductie en het welzijn van de dieren bevordert: de varkens worden op stro gehouden, hebben meer ruimte en worden niet gecastreerd. Het streven naar een beter dierenwelzijn zal in de toekomst steeds belangrijker voor ons worden."

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: Imperial Meat Products

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek