Meest recent
Duik in het archief
-
Hevige strijd om de eerste "mammoetgehaktbal"
Het Belgische food-techbedrijf Paleo overweegt juridische stappen tegen het Australisch kweekvleesbedrijf Vow. Het Australische bedrijf beweerde dat het 's werelds eerste vlees op basis van... -
Helft van de Belgen eet wekelijks minstens vier keer vlees
Vlees blijft een vaste plek op het bord van de Belg behouden want 56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn... -
Ook AB InBev springt op de kar van alternatieve eiwitten
Brouwer AB InBev heeft dinsdag in Leuven CEO Michel Doukeris en premier Alexander De Croo over de vloer gekregen in zijn wereldwijde onderzoekscentrum (GITEC). Daar werken zowat 120 mensen a... -
Food Pilot krijgt nieuwe eiwitverwerkingslijn
Om nieuwe soorten eiwitten zoals kikkererwten, insecten en algen succesvol verwerkt te krijgen in lekkere en kwaliteitsvolle voedingsproducten, ontbreekt er vaak nog kennis en procesexpertis... -
Kennis over peulvruchten is beperkt, maar interesse is er wel
Peulvruchten belanden vandaag voornamelijk op de Vlaamse borden om het voedingspatroon af te wisselen, en niet zozeer als vleesvervanger. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van VLAM. O... -
Inflatie doet honger naar veganburgers Beyond Meat stillen
De fabrikant van vleesvervangers Beyond Meat heeft last van de hoge inflatie. Nu de koopkracht van veel mensen snel achteruitgaat, zijn de relatief dure veganburgers en -worstjes van het Ame... -
Landsbond Pluimvee wil af van vleesbenamingen voor plantaardige producten
Landsbond Pluimvee vraagt de FOD Economie om dringend op de proppen te komen met definitieve richtlijnen voor het gebruik van vleesbenamingen voor plantaardige producten. De Landsbond doet d... -
Nederlandse wetenschappers winnen hoogwaardig Rubisco-eiwit uit tomatenblad
Onderzoekers van de Nederlandse universiteit van Wageningen (WUR) zijn er als eerste ter wereld in geslaagd het hoogwaardige Rubisco-eiwit te winnen uit tomatenblad, een belangrijke reststro... -
Ook Wallonië springt op kar van plantaardige burgers
Plantaardige ingrediëntenproducent COSUCRA en vleesproducent Vlevia bundelen hun krachten en richten samen een nieuw bedrijf op: Go4Plant. “Wallonië heeft een gunstig klimaat en de knowhow o... -
De ambachtelijke vleesvervangers van La Vie est Belle: “We maken niets na”
Eten we vanavond pouletekkes, speck of gehacktballen? Het zijn maar een paar van de verleidelijke benamingen voor vleesvervangers op basis van sojastructuur, maar de boerenorganisaties vinde...
Dossier