Meest recent
Duik in het archief
-
Albert Heijn en Lidl investeren in hybridevoeding: Deels plantaardig, deels dierlijk
Veggie eetgewoonten zijn in de supermarkt niet langer een alles-of-nietsverhaal. Supermarktketen Albert Heijn lanceert een nieuwe reeks hybridemelkdranken onder zijn huismerk, gemaakt uit de... -
Gezocht: nuance in de berichtgeving over vleesvervangers
In de nasleep van de berichtgeving over de vermeende gezondheidsrisico’s van vleesvervangers, pleiten Marin Vandamme en Katrien Martens van The Protein Project in dit opiniestuk voor meer nu... -
Kaas- en vleesvervangers bevatten vaker schadelijke stoffen dan dierlijke producten
Plantaardige voeding, die vaak als alternatief voor dierlijke producten zoals vlees, vis en kaas in de winkelrekken ligt, kan meer schadelijke stoffen bevatten dan dierlijke producten. Dat i... -
Unilever verkoopt De Vegetarische Slager aan concurrent Vivera
De Britse voedselgigant Unilever verkoopt zijn merk van vleesvervangers De Vegetarische Slager aan concurrent Vivera. Unilever zette De Vegetarische Slager eind december in de etalage, wat k... -
Varkensboerin lanceert ‘duoburger’ met helft minder vlees
Varkenshoudster Mieke Verniest van de Zwalmhoeve heeft iets innovatief ontwikkeld: de duoburger. Deze nieuwe burger bevat een combinatie van 50 procent zelfgekweekt Vlaams Ardennenvarkensvle... -
Duurzaamheidsrapportering EU brengt kmo’s in problemen: Fenavian komt met eigen gids
Hoewel de door Europa opgelegde duurzaamheidsrapportering enkel bedoeld is voor grote bedrijven, heeft die ook grote implicaties voor kmo’s. Dat zegt Anneleen Vandewynckel, directeur van Fen... -
Unilever serveert de Vegetarische Slager af
De Britse voedselgigant Unilever zet zijn belangrijkste vleesvervangersmerk in de etalage. Nochtans deed de Vegetarische Slager het niet slecht in de huidige moeilijke periode waarin de nich... -
Bijna helft Nederlanders eet het liefst zo min mogelijk bewerkt voedsel, maar experts waarschuwen voor tunnelvisie
Maar liefst 47 procent van de volwassen Nederlanders eet het liefst zo min mogelijk bewerkt voedsel. Dit blijkt uit de Vleesvervangers Monitor van het marktonderzoeksbureau Markteffect, een... -
Zijn vleesvervangers gezonder dan ‘echt’ vlees?
Hebben plantaardige vleesalternatieven een gezondheidsvoordeel tegenover hun dierlijke tegenhangers? Een studie van ProVeg stelt van wél, maar voedingsdeskundige Inge Coene van NICE nuanceer... -
Consolidaties alom: Wordt onze charcuteriemarkt eenheidsworst?
Opmerkelijke verschuivingen binnen de charcuteriemarkt. Het Lievegemse bedrijf What's Cooking?, vroeger bekend als Ter Beke, heeft haar bedrijfstak in charcuterie overgelaten aan een Duitse...
Dossier