Groentebedrijf uit Pepingen is nieuwe Korte Keten Kop Vlaams-Brabant

Het familiebedrijf Vandersmissen-Crispel uit Pepingen is de winnaar van de Korte Keten Kop-verkiezing 2022 van de provincie Vlaams-Brabant. Het bedrijf met vers grondwitloof, verse aardbeien, wortelen, boontjes en bloemkolen wordt voor een jaar het uithangbord van de korte keten.

8 september 2022  – Laatste update 8 september 2022 15:24
Lees meer over:
korteketenkopvlaamsbrabant2022-2

De verkiezing van de Korte Keten Kop vond dit jaar voor de vierde keer plaats in de provincie Vlaams-Brabant. “Met de verkiezing willen we laten zien dat de korte keten leeft”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “Overal wonen fantastische streek- en hoeveproducenten die het ontdekken waard zijn. Dankzij de verkiezing zetten we er elk jaar een aantal in de kijker.”

Naast Groenten en Fruit Vandersmissen-Crispel behoorden Eric’s Gamba’s uit Ternat, Herne Rabarber’t uit Herne, Petrushoeve uit Molenbeek-Wersbeek en ’t Plukgeluk uit Leuven tot de vijf laureaten.

“We zijn enorm fier dat we verkozen werden tot korte keten kop 2022”, horen we bij de familie Vandersmissen-Crispel. “Het geeft een fantastisch gevoel om te weten dat zoveel mensen achter ons (familie)verhaal staan en ons steunen. Met deze titel hebben we nog meer goesting en energie gekregen om verder te doen met wat we vandaag al doen: met veel liefde en passie groenten telen om onze klanten de allerbeste kwaliteit te geven.”

korteketenkopvlaamsbrabant2022

Heel de familie 'korte ketent'

Rudi Vandersmissen en Louisa Crispel stampten zo’n 35 jaar geleden het familiebedrijf uit de grond. Ondertussen stapten zonen Steven en Matthias mee in de zaak. “Onze grote troef is mond-aan-mondreclame”, zegt Louisa. “We zijn altijd eerlijk. Als de kwaliteit van de bloemkolen niet 100 procent is, zeggen we dat ook. Je kan één keer iets miskopen, misschien twee keer maar nooit drie keer. Dat is onze gouden raad. We verkopen nooit iets waar we zelf niet mee willen thuiskomen.”

Zoon Steven focust zich op de teelt van hun hoofdproduct vollegrondwitloof, het paradepaardje van het familiebedrijf. “Het hele proces doen we zelf: van het zaaien van het zaadje op het veld tot het oogsten van de krop”, klinkt het. Zijn broer Matthias richt zich vooral op de markten. Wekelijks staat de familie op vijf markten. “In al die jaren hebben we nooit een afspraak gemist”, weet hij. “Slecht weer of niet: we trekken er naartoe.”

Tijdens de coronacrisis startte de familie een hoevewinkel. “Aanvankelijk hadden we wel onze twijfels want we liggen nogal afgelegen. Maar dat werd een instant succes”, zegt Rudi.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek