Groen! steunt boeren in strijd tegen Saeftinghedok

Leden van Groen! Beveren voerden zaterdag actie voor het behoud van de landbouw in de polders van het door de havenuitbreiding bedreigde Doel. "Voor het verdwijnen van landbouwgrond ten gunste van natuur worden in de polders 'de groenen' verantwoordelijk geacht, met slogans als 'Groene rakkers blijf van onze akkers'. Groenen en landbouwers moeten zich echter inzetten voor hetzelfde doel: het behoud van de open ruimte en de landbouw in de resterende Wase polders", aldus Jo Noppe van Groen!.
20 december 2008  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:
Leden van Groen! Beveren voerden zaterdag actie voor het behoud van de landbouw in de polders van het door de havenuitbreiding bedreigde Doel. De partij wil duidelijk maken dat ze de boeren steunt in het verzet tegen het Saeftinghedok.

De actievoerders hebben wilgen geknot bij een landbouwer in de Oude Sluisstraat in Doel. Door de aanleg van het Saefthingedok zou het landbouwgebied in kwestie verdwijnen, zegt Jo Noppe van Groen!. "Het Waasland heeft al veel landbouwgrond opgeofferd voor de uitbreiding van de haven van Antwerpen. Voor het verdwijnen van landbouwgrond ten gunste van natuur worden in de polders 'de groenen' verantwoordelijk geacht, met slogans als 'Groene rakkers blijf van onze akkers'. Groenen en landbouwers moeten zich echter inzetten voor hetzelfde doel: het behoud van de open ruimte en de landbouw in de resterende Wase polders".

Voor Groen! is het duidelijk dat de Waaslandhaven zijn grenzen heeft bereikt. "Om alle toekomstige economische havenontwikkelingen te kunnen opvangen, is verdere uitbreiding van de haven niet nodig. Zeker met de megalomane plannen van het havenbedrijf voor de aanleg van het Saeftinghedok en de welwillendheid van minister-president Kris Peeters om dit economisch zinloze en maatschappelijk en ecologisch rampzalige plan zo snel mogelijk uit te voeren, is samenwerking belangrijk tussen iedereen die de open ruimte wil bewaren".

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek