header.home link

Greenpeace moet rapport over Braziliaanse JBS intrekken

15 juni 2012
Een Braziliaanse rechter uit Sao Paulo heeft Greenpeace verplicht een negatief rapport over vlees- en lederhandelaar JBS in te trekken. In dat rapport beschuldigt Greenpeace het bedrijf ervan nog steeds samen te werken met boerderijen die zich schuldig maken aan ontbossing, slavernij en landroof. JBS ontkende meteen en trok naar de rechter, die het nu gelijk geeft.
Lees meer over:

Een Braziliaanse rechter uit Sao Paulo heeft Greenpeace verplicht een negatief rapport over vlees- en lederhandelaar JBS in te trekken. In dat rapport beschuldigt Greenpeace het bedrijf ervan nog steeds samen te werken met boerderijen die zich schuldig maken aan ontbossing, slavernij en landroof. JBS ontkende meteen en trok naar de rechter, die het bedrijf nu gelijk geeft.

Naar aanleiding van de publicatie van het rapport voerde Greenpeace vorige week in heel Europa actie bij klanten van JBS. In België deed het dat bij vleesimporteur Van Aerde in Antwerpen.

Het conflict handelt over een akkoord dat JBS in 2009 ondertekende, waarin het verklaarde geen vlees meer te zullen aankopen van dieren uit gebieden van Brazilië waar nog ontbossing, slavernij of landroof plaatsvindt. Volgens Greenpeace is JBS deze belofte niet nagekomen, wat het bedrijf ontkent. JBS zegt Greenpeace te zullen vervolgen voor de geleden schade.

Bron: Boerderij/eigen verslaggeving

Beeld: Greenpeace (actie bij Van Aerde)

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek