header.home link

Gezocht: melkveebedrijven voor energiescan

4 januari 2021

De studenten Energietechnologie en Agro-en Biotechnologie van Thomas More Campus Geel slaan de handen in elkaar voor een energiestudie bij melkveebedrijven. “Concreet zoeken we 15 melkveebedrijven om een gratis energiescan uit te voeren”, klinkt het. “Na de scan krijgen de bedrijven aanbevelingen over hoe ze hun energiekost kunnen verlagen.”

Lees meer over:

Voor het tweede jaar op rij voeren de studenten Energietechnologie aan Thomas More Campus Geel energiescans uit bij melkveebedrijven. Daarvoor werken ze samen met collega-studenten van de richting Agro-en Biotechnologie.

In de eerste fase van het project worden melkveebedrijven uit de Kempen gezocht om deel te nemen. Inschrijven kan tot 20 januari 2021. “De geselecteerde bedrijven worden begin februari persoonlijk op de hoogte gebracht”, laat Peter Alen, opleidingsmanager Energietechnologie weten. “In een tweede fase voeren teams van vier of vijf studenten energiescans uit in de geselecteerde bedrijven.”

De resultaten van deze scans worden geanalyseerd en met elkaar vergeleken. “Deelnemers krijgen vervolgens advies op maat en worden begeleid om hun energieverbruik te doen dalen”, klinkt het bij Thomas More. “De resultaten van het project worden op 21 mei voorgesteld.”

Uitgelicht
Studenten Energietechnologie en Agro- en Biotechnologie van Thomas More in Geel gaan samenwerken om Kempense melkveebedrijven te screenen op hun energieverbruik. Ze zoeken bed...
4 december 2019 Lees meer

Bedrijven die willen deelnemen, moeten wel rekening houden met enkele voorwaarden. “We vragen aan kandidaat-bedrijven om bij hun inschrijving de jaarafrekeningen van gas of mazout, elektriciteit en water van de afgelopen drie jaar ter beschikking te stellen”, licht Peter Alen toe. “En een minimum betrokkenheid van het kandidaat-bedrijf is uiteraard nodig om een kwalitatieve energiescan te kunnen uitvoeren.”

Bij opstart van de scan wordt er een afspraak gemaakt door de studenten voor (maximaal) een halve dag rondleiding in het melkveebedrijf. “Er worden afspraken gemaakt om de veiligheid en gezondheid van de studenten te garanderen”, aldus Peter Alen. “En de rondleiding is uiteraard onder voorbehoud van de op dat moment geldende coronaregels.”

Geïnteresseerde melkveebedrijven (regio Kempen) kunnen zich hier inschrijven tot 20 januari 2021.

Bron: Het Laatste Nieuws / Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek