Gabriels wil compensaties bij bouw windmolenpark in zee

Federaal Landbouwminister Jaak Gabriels, bevoegd voor de zeevisserij, wil dat er een compensatieregeling uitgewerkt wordt ten gunste van de visserijsector bij de bouw van windmolenparken voor de Vlaamse kust op zee. Dat antwoordt deminister op een schriftelijke vraag van kamerlid Koen Bultinck (Vlaams Blok). Bij staatssecretaris voor energie Olivier Deleuze werden al twee aanvragen voor de bouw van dergelijke parken ingediend.
11 juni 2001  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:51
Federaal Landbouwminister Jaak Gabriels, bevoegd voor de zeevisserij, wil dat er een compensatieregeling uitgewerkt wordt ten gunste van de visserijsector bij de bouw van windmolenparken voor de Vlaamse kust op zee. Dat antwoordt de minister op een schriftelijke vraag van kamerlid Koen Bultinck (Vlaams Blok). Bij staatssecretaris voor energie Olivier Deleuze werden al twee aanvragen voor de bouw van dergelijke parken ingediend.

De concessionaris dient de visserijsector te compenseren voor de tijdelijke hinder tijdens de werken, de aanleg van de mariene kabel en het permanent verlies aan visgronden. "Het principe van de verplichte uitwerking van een billijke compensatieregeling dient als een bijzondere voorwaarde van toekenning te worden beschouwd. Mijn diensten zijn bereid te arbitreren bij het bilateraal overleg dat tussen de visserijsector en de concessionaris zal moeten plaatsvinden", aldus Gabriels.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek