header.home link

Future Meat opent eerste industriële kweekvleesfabriek

24 juni 2021

Het bedrijf Future Meat heeft in Israël ’s werelds eerste industriële kweekvleesfabriek geopend. “De fabriek heeft een capaciteit van 500 kilogram per dag”, klinkt het. “Hiermee tonen we aan dat het mogelijk is om kweekvlees te produceren op grote schaal. Op dit moment kan er kip, varkensvlees en lam worden geproduceerd. De productie van rundvlees is een volgende stap.

Lees meer over:

Het bedrijf Future Meat werd opgericht in 2018. De technologie die ze gebruiken, is gebaseerd op het werk van Prof. Yaakov Nahmias, verbonden aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en oprichter het bedrijf. “Ons doel is om kweekvlees voor iedereen betaalbaar te maken en er tegelijkertijd voor te zorgen dat we heerlijk voedsel produceren dat zowel gezond als duurzaam is, zodat we de toekomst van de komende generaties veilig kunnen stellen”, reageert hij.

Volgens het bedrijf zal de productie van hun kweekvlees naar verwachting 80 procent minder broeikasgassen genereren, 99 procent minder land gebruiken en 96 procent minder water verbruiken dan de traditionele vleesproductie.

“De opening van de nieuwe site is een mijlpaal”, reageert Rom Kshuk, CEO van Future Meat. “Het hebben van een lopende industriële lijn versnelt belangrijke processen, zoals regelgeving en productontwikkeling.” De kweekvleesproducent wil zijn producten in 2022 in Amerikaanse winkels zien liggen. Het bedrijf kijkt naar eigen zeggen ook naar verschillende locaties in de Verenigde Staten om hun activiteiten uit te breiden.

Op dit moment kan je enkel in Singapore kweekvlees krijgen. De verwachting is dat het nog minstens twee jaar duurt voordat kweekvlees in de EU de markt op mag.

Uitgelicht
Een mijlpaal in de voedingsindustrie, zo wordt de goedkeuring van Singapore genoemd. Kippencellen gekweekt in bioreactoren mogen daar nu officieel verkocht worden. De ‘kipbite...
4 december 2020 Lees meer

Bron: Food & Agribusiness / Globes

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek