Fazantenkweker uit Ravels grotendeels vrijgesproken

De correctionele rechtbank van Turnhout heeft fazantenkweker Johannes V.P. uit Ravels grotendeels vrijgesproken van inbreuken op de jachtwetgeving. Bij de man werden in oktober 2007 meer dan 3.000 fazanten in beslag genomen en afgemaakt. Uiteindelijk bleek met die fazanten niets fout te zijn. Wel kreeg de man een boete voor het uitzetten van 50 fazanten in het wild eerder dat jaar.
24 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

De correctionele rechtbank van Turnhout heeft fazantenkweker Johannes V.P. uit Ravels grotendeels vrijgesproken van inbreuken op de jachtwetgeving. Bij de man werden in oktober 2007 meer dan 3.000 fazanten in beslag genomen en afgemaakt. Uiteindelijk bleek met die fazanten niets fout te zijn. Wel kreeg de man een boete voor het uitzetten van 50 fazanten in het wild eerder dat jaar.

Johannes V.P. werd ervan beschuldigd om de duizenden fazanten zelf te hebben vervoerd of geprobeerd te hebben om ze in de handel te brengen, maar de rechtbank oordeelde dat dit niet bewezen was. De beklaagde kon immers aantonen dat de dieren geleverd waren door een erkende firma.

Uiteindelijk is de man enkel schuldig bevonden aan het feit dat hij in augustus 2007, volgens zijn eigen verklaringen, 50 fazanten heeft uitgezet voor de jacht. Dat feit levert de man nu een boete op van 550 euro.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek