header.home link

EuroChem mag kunstmestproductie in Antwerpen volledig heropstarten

17 mei 2022

Meststoffenproducent EuroChem kan door een beslissing van de federale overheid spoedig alle activiteiten hervatten. Dat werd aan de ondernemingsraad van EuroChem meegedeeld. Eerder werden al gelijkaardige goedkeuringen verleend aan EuroChem in Duitsland en Zwitserland, waar het moederbedrijf is gevestigd.

Lees meer over:

De productie kan volledig worden hernomen omdat de Belgische overheid oordeelde dat de vestiging van EuroChem in Antwerpen niet onderworpen is aan economische sancties in het kader van de oorlog in Oekraïne. EuroChem kwam in maart in de problemen als gevolg van de sancties tegen de Russische ex-eigenaar Andrej Melnitsjenko. Bij EuroChem werken zowat 400 mensen. 

In april gaf de federale regering de toestemming om een deel van de productie herop te starten zodat de landbouwsector en het personeel niet zwaar in de problemen zouden komen. Toen werd ook al bescherming tegen schuldeisers aangevraagd en gekregen bij de Antwerpse ondernemingsrechtbank. Die regeling blijft van toepassing.

De heropstart zal de komende dagen geleidelijk verlopen en de nodige tijd vragen. "Een veilige opstart van de installaties heeft de absolute prioriteit", klinkt het.

Uitgelicht
Meststoffenproducent EuroChem is tot 7 juli beschermd tegen zijn schuldeisers. Dat blijkt uit een publicatie in het Staatsblad, waarover ook zakenkrant De Tijd woensdag berich...
12 mei 2022 Lees meer

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek