Eerste vogelgriepdode in jaar tijd in China

Een 19-jarige Chinese vrouw is in Peking overleden, vermoedelijk aan het vogelgriepvirus. Dat meldt het Chinese persagentschap Nieuw China.
6 januari 2009  – Laatste update 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

Een 19-jarige Chinese vrouw is in Peking overleden, vermoedelijk aan het vogelgriepvirus. Dat meldt het Chinese persagentschap Nieuw China.

De vrouw is het eerste dodelijke slachtoffer van het H5N1-virus sinds een jaar en het 21ste dodelijke slachtoffer sinds 2003 in China. Het slachtoffer, Huang Yanqing, overleed maandag. De vrouw is mogelijk besmet geraakt na het schoonmaken van negen eenden die ze gekocht had op een markt in Hebei, een naburige provincie van Peking.

De gezondheidsdienst van Peking meldt dat 116 personen in aanraking zijn gekomen met het slachtoffer. Onder hen bevond zich een verpleegster die werd opgenomen met koorts, maar ondertussen is de vrouw volledig hersteld. De autoriteiten hebben de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geïnformeerd en maandagavond werd er in Peking een crisisvergadering gehouden. Dat bericht werd echter nog niet bevestigd.

In 2008 stierven in China drie personen aan het vogelgriepvirus. Het laatste sterfgeval dateert van 25 februari, in de provincie Guangdong, vlakbij Hongkong. Toen stierf een 44-jarige vrouw nadat zij in contact was gekomen met besmet gevogelte. Vorige maand nog werden meer dan 300.000 vogels afgemaakt na de ontdekking van het virus bij enkele kippen. De autoriteiten konden niet uitsluiten dat de dieren besmet waren geraakt door rondtrekkende vogels.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek