nieuws

Eerste 'Dag van het Brood' op 22 oktober

nieuws
Op 22 oktober lanceert de broodsector zijn eerste nationale Dag van het Brood. Bedoeling is om brood als gezonde en lekkere bron van energie in de kijker te zetten, meldt VLAM. Hoewel brood een wezenlijk onderdeel uitmaakt van een gezond voedingspatroon, haalt de gemiddelde Belg de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid niet.
19 oktober 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:09
Lees meer over:

Op 22 oktober lanceert de broodsector zijn eerste nationale Dag van het Brood. Bedoeling is om brood als gezonde en lekkere bron van energie in de kijker te zetten, meldt VLAM. Hoewel brood een wezenlijk onderdeel uitmaakt van een gezond voedingspatroon, haalt de gemiddelde Belg de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid niet.

Op lange termijn bekeken vertoont het thuisverbruik van brood een dalende tendens. Die daling is te wijten aan veranderingen in de Belgische eetcultuur. Zo wordt er vaker dan vroeger buitenshuis gegeten en is het aanbod aan alternatieve koolhydraatbronnen uitgebreid. Sinds het najaar van 2007 is er sprake van een positieve kentering.

De dalende koopkracht en de crisis hebben de Belg een stuk van zijn buitenshuisverbruik doen inruilen voor thuisverbruik. Daarbij winnen vooral de basisvoedingsproducten aan belang. In 2008 aten we gemiddeld 82 broden per inwoner, waar dit drie jaar geleden 79 broden waren. Om die tendens te ondersteunen, worden op de Dag van het Brood alle troeven van brood in de kijker geplaatst.

Brood is rijk aan meervoudige koolhydraten, die energie geven om de dag door te komen. Verder is brood arm aan vet en bevat het mineralen, vitaminen en voedingsvezels. Brood past met andere woorden perfect in een evenwichtige voeding, luidt het bij VLAM.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek