Eerste Belgische aardbeien geveild op REO Veiling

Op de REO Veiling in Roeselare zijn maandagochtend de eerste aardbeien van het nieuwe seizoen geveild. Teler Koen Depraetere uit het dorp Geluwe, dichtbij de grens met Frankrijk, leverde twaalf bakjes van elk 200 gram aan. Een groothandelaar in groenten en fruit uit Blankenberge betaalde iets meer dan 52 euro per bakje voor de delicatesse. De teler gebruikte speciale technieken, waaronder gloeilampen, om als eerste met Belgische aardbeien voor de dag te komen.
23 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

Op de REO Veiling in Roeselare zijn maandagochtend de eerste aardbeien van het nieuwe seizoen geveild. Teler Koen Depraetere uit het dorp Geluwe, dichtbij de grens met Frankrijk, leverde twaalf bakjes van elk 200 gram aan. Een groothandelaar in groenten en fruit uit Blankenberge betaalde iets meer dan 52 euro per bakje voor de delicatesse.

De teler gebruikte speciale technieken, waaronder gloeilampen, om als eerste met Belgische aardbeien voor de dag te komen. De primeuraardbeien zijn van het Italiaanse ras clery, dat een goeie smaak garandeert met een minimum aan zonlicht. In normale omstandigheden brengt een bakje van 200 gram aardbeien ongeveer anderhalve euro op.

In 2008 werd op de REO Veiling in Roeselare ruim 2.500 ton aardbeien aangevoerd. Verwacht wordt dat die hoeveelheid dit jaar overschreden wordt, omdat er nog ruimte is om het areaal uit te breiden. De eerste Belgische aardbeien van het nieuwe seizoen worden aangeboden in Silversands, een tearoom op de Zeedijk in Blankenberge. Ook in 2008 was Silversands al de plek waar de primeuraardbeien werden aangeboden.
 

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek