header.home link

Doe jij mee aan de Week van de Korte Keten?

18 februari 2021

De Vlaamse provincies, de Vlaamse overheid, Steunpunt Korte Keten en VLAM organiseren opnieuw een Week van de Korte Keten. Dit jaar gaat die door van 15 tot 23 mei. “Zo willen we de korte keten nog beter bekend te maken bij het grote publiek”, klinkt het. Minister van Landbouw Hilde Crevits geeft de aftrap.

Lees meer over:
KorteKeten-2021__VLAM

Tijdens de Week van de Korte Keten van 15 tot 23 mei 2021 staat de korte keten in de kijker. “Verschillende organisaties en producenten heten je welkom op hun activiteit waarbij ze lokale producten recht van bij de boer in de schijnwerpers plaatsen”, klinkt het bij VLAM. “Organiseer je zelf een coronaveilige activiteit op je bedrijf dan geniet je mee van de overkoepelende campagne door alle partners en je kan jouw bedrijf nadrukkelijk in de kijker zetten. Bedenk een activiteit met respect voor de geldende coronamaatregelen: zoveel mogelijk in open lucht en met ontvangst in zeer kleine groepen of individueel.”

Ook dan is nog veel mogelijk. “Bekijk bijvoorbeeld de formule eens van een drive-in of de opzet van een afhaalbox in die specifieke week”, geven de organisatoren mee. “Wie weet wordt dit na deze proefweek wel een blijver op jouw bedrijf. Verder kan je bijvoorbeeld ook de mogelijkheden exploreren om online activiteiten aan te bieden. Misschien leent jouw bedrijf zich wel tot een online rondleiding of een online kookworkshop.”

Eens je een gedetailleerd plan hebt uitgewerkt, kan je je activiteiten registreren in de UITdatabank met het label ‘Lekker lokaal of de tekst ‘Week van de Korte Keten’. Zo komen jouw activiteiten op de website www.weekvandekorteketen.be terecht, de centrale communicatieplaats voor de Week van de Korte Keten.

Kan je nog wat meer inspiratie gebruiken? “Neem dan zeker deel aan de inspiratiesessie op 8 maart van 12u30 tot 14u georganiseerd door Steunpunt Korte Keten”, besluiten de organisatoren.

Meer info en de inschrijvingslink voor de inspiratiesessie vind je hier.

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: VLAM

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek