Dinsdag grote verkeershinder verwacht in Brussel door boerenprotest

Naar aanleiding van de nieuwe boerenbetoging in Brussel, verwacht de politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene grote verkeershinder op dinsdag 26 maart. De problemen zouden zich in het Brusselse Gewest al vroeg op de dag kunnen voordoen, waarschuwt de politie. Naar verwachting zal de hinder aanhouden tot de vroege avond. Ook openbaarvervoersmaatschappij MIVB waarschuwt voor storingen op het busnet.

25 maart 2024  – Laatst bijgewerkt om 25 maart 2024 16:32
Lees meer over:
protest Brussel grimmige sfeer

Vanaf 6.00 uur is de Wetstraat afgesloten tussen het rondpunt Schuman en de R20, de kleine Brusselse Ring, net als de Reyerstunnel komende van de E40 richting centrum en de Jubelparktunnel richting de Wetstraat.

De politie raadt dan ook af om met de wagen naar Brussel te komen en raadt aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer, met een voorkeur voor metro en trein, of gebruik te maken van andere vervoersmiddelen.

Volgens de MIVB zullen verschillende buslijnen in de Europese wijk sterk verstoord zijn. Het gaat dan om de lijn 12 (richting de luchthaven van Zaventem), 21, 36, 56, 59, 60, 64 en 79.

De toegangen naar het station Schuman kant Wetstraat, NMBS-station, Karel de Grote en Lex worden gesloten, de toegangen aan de kant van het Schumanplein blijven open. De toegangen van het station Maalbeek naar de Wetstraat en de Jozef II-straat worden gesloten. Enkel de toegang naar de Etterbeeksesteenweg blijft open.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek