Dievenbende steelt hydraulische onderdelen plukwagens

Bij drie Hoeseltse fruittelers zijn in de nacht van maandag op dinsdag de hydraulische onderdelen van in totaal vijf plukwagens gestolen. "Eerst is er het respectloos stelen van fruit door toeristen en nu ontmantelt een bende ook nog eens plukwagens. En dat terwijl de prijs al wekenlang laag staat", foetert landbouwschepen Werner Raskin.
30 september 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:09
Lees meer over:

Bij drie Hoeseltse fruittelers zijn in de nacht van maandag op dinsdag de hydraulische onderdelen van in totaal vijf plukwagens gestolen. "Eerst is er het respectloos stelen van fruit door toeristen en nu ontmantelt een bende ook nog eens plukwagens. En dat terwijl de prijs al wekenlang laag staat", foetert landbouwschepen Werner Raskin.

Fruitteler Danny Raskin heeft vier grote plukwagens, die uitgerust zijn met een kleine motor zodat de plukkers die erbovenop staan regelmatig de wagen enkele meters kunnen verplaatsen naar de volgende bomen. "Tijdens de pluk laat elke fruitboer 's nachts zijn machines en halfvolle paloxen in het veld staan zodat de plukkers 's morgens kunnen beginnen waar ze de dag voordien stopten", vertelt hij in Het Belang van Limburg.

Dinsdagochtend weigerden twee van de vier plukwagens dienst. De motor en alle hydraulische onderdelen bleken gestolen. "Aangezien het 's avonds pikdonker is, vermoeden we dat de dieven in de namiddag al ergens op de uitkijk gestaan hebben, anders vind je die wagens in het donkere veld niet terug", zegt Danny Raskin.

Ook bij de fruittelers Jean-Paul Caproens en Luc Duelen hebben de dieven toegeslagen. "We behelpen ons nu met kleine ladders, maar dat is natuurlijk een heel andere manier van werken", aldus Duelen. De boeren vermoeden dat een in landbouwwerktuigen gespecialiseerde bende op bestelling werkt.

Bron: Het Belang van Limburg

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek