header.home link

Dag van de Landbouw gaat opnieuw fysiek door

25 augustus 2021

De 39ste editie van de Dag van de Landbouw zal op zondag 19 september plaatsvinden, in een aangepast en coronaveilig concept. Dat heeft organisator Boerenbond aangekondigd in een persbericht.

dagvandelandbouw-banner-2021-1250

Vorig jaar was de Dag van de Landbouw als gevolg van de coronacrisis nog veroordeeld tot een digitale editie. Dit jaar kunnen de deelnemende land- en tuinbouwbedrijven hun deuren opnieuw openzwaaien voor het grote publiek, dat een blik achter de schermen kan werpen. De Dag van de Landbouw staat traditioneel gepland op de derde zondag van september en lokt jaarlijks tienduizenden bezoekers.

Sterk ondernemerschap

Dit jaar kan je op bezoek gaan bij een land- of tuinbouwer wanneer je vooraf registreert. Inschrijven kan eenvoudig via de website van event. Je vindt er alle informatie over de deelnemende bedrijven per provincie, hun locatie, sector, enz.

“Ook dit jaar doen maar liefst 46 zeer diverse land- en tuinbouwbedrijven mee”, zegt Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker. “Stuk voor stuk sterke ondernemers: van gangbare landbouwbedrijven tot CSA, zorgboerderijen, imkers, wijnbouwers, kwekers van bomen en reuzenpompoenen en zoveel meer. Onze ondernemers zijn de drijfveer voor alles wat wij bij Boerenbond doen. Met de Dag van de Landbouw vieren we hun traditie van meesterschap en hun vakkennis.”  

Digitaal én fysiek

Voor wie niet fysiek aanwezig kan zijn, biedt een virtueel bezoek via de sociale media van de landbouworganisatie een alternatief. “Daarnaast kan je ook afstemmen op Radio 2 voor een blik achter de schermen van de deelnemende bedrijven”, klinkt het. “Siska Schoeters bezoekt een aantal boerderijen en sierteeltbedrijven en zal verslag uitbrengen over de vele verhalen die ze er oogst. Hou alvast de website en de sociale media in de gaten zodat je op zondag 19 september niets mist.”

Alle informatie op: www.dagvandelandbouw.be

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek