Coronacreativiteit: Nieuwe loods Coöperatie Hoogstraten wordt examenlokaal

Coöperatie Hoogstraten schiet het VITO in Hoogstraten te hulp en stelt zijn opslagloods ter beschikking als examenlokaal. In totaal zullen er 463 leerlingen volledig coronaproof examens afleggen. “Onze gloednieuwe loodsen zijn ruim, hoog en goed geventileerd. Toen de vraag naar mogelijke examenlocaties kwam, hebben we niet getwijfeld”, zegt Hans Vanderhallen, directeur van Coöperatie Hoogstraten.

8 december 2020  – Laatst bijgewerkt om 8 december 2020 22:12
Lees meer over:
loods examenlokaal_coöperatie hoogstraten

De kerstexamens zijn een grote uitdaging voor heel wat scholen. Ze moeten voldoen aan de veiligheidsmaatregelen in verband met het coronavirus, maar toch willen ze ook het nodige pedagogische comfort bieden aan hun leerlingen. “In onze nieuwe loods kunnen de leerlingen van VITO Hoogstraten hun examens afleggen in alle rust én met de nodige afstand”, zegt de Coöperatie Hoogstraten.

Directeur Vanderhallen stelt dat de coöperatieve gedachte aan de basis van de samenwerking ligt. “Als één van de grotere werkgevers in de regio wil Coöperatie Hoogstraten positief bijdragen aan de economische en sociale ontwikkeling van de gemeenschap. We hebben alles in het werk gesteld om onze gloednieuwe loodsen klaar te maken als examenlocatie. Ze vormen de ideale omgeving in deze coronacrisis om examens af te leggen.”

Als één van de grotere werkgevers in de regio wil Coöperatie Hoogstraten positief bijdragen aan de economische en sociale ontwikkeling van de gemeenschap

Hans Vanderhallen - Directeur Coöperatie Hoogstraten

De coöperatie wijst er ook op dat het sinds jaar en dag een nauwe band heeft met VITO Hoogstraten. “De school heeft een land- en tuinbouwafdeling die leerlingen klaarstoomt voor een job in de tuinbouwsector. Als werkgever van 150 medewerkers hebben wij nood aan de instroom van jongeren”, klinkt het. Door het beschikbaar stellen van de loodsen wil Coöperatie Hoogstraten verder inzetten op deze wisselwerking.

Van 7 tot en met 15 december zullen de leerlingen examens afleggen in de opslagloodsen. De eerste dagen zal het telkens gaan om een beperkte groep leerlingen, maar dit zal zich verder uitbreiden tot 463 leerlingen op het einde van de examenperiode.

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: Coöperatie Hoogstraten

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek