nieuws
Chinees laat klanten siervissen uit eigen vijver eten
nieuwsDe uitbater van een Chinees restaurant in Oostakker staat terecht voor een serie inbreuken op de hygiënewetgeving. Tijdens een controle van het Voedselagentschap in 2003 stelden de inspecteurs een waslijst aan gebreken vast. Zo serveerde het restaurant onder meer siervissen afkomstig uit de eigen vijver.
5 oktober 2005
De uitbater van een Chinees restaurant in Oostakker staat terecht voor een serie inbreuken op de hygiënewetgeving. Tijdens een controle van het Voedselagentschap in 2003 stelden de inspecteurs een waslijst aan gebreken vast. Het plafond en de muren in de keuken waren bedekt met een gelige vetlaag, op het aanrecht stond een asbak vol sigarettenpeuken en op de vloer lagen overal opgedroogde etensresten. Ook serveerde het restaurant siervissen afkomstig uit de eigen vijver.
Dinsdag hield de Chinese beklaagde zijn onschuld vol. "Onze keuken heeft ouderdomsverschijnselen, maar is verder in orde". De man zegde wel toe in het vervolg zijn handen te zullen wassen voor het koken. Omdat hij eerdere waarschuwingen in de wind heeft geslagen, vroeg het Openbaar Ministerie een strenge straf. Het vonnis volgt op 18 oktober.
Bron: Het Laatste Nieuws