header.home link

Campagne "Modder op de Weg" moet verkeersongevallen vermijden

20 oktober 2022

De 22ste editie van de sensibiliseringscampagne van de provincie West-Vlaanderen "Modder op de Weg" is woensdag opgestart. Het startschot van de campagne werd gegeven op een landbouwbedrijf in Koekelare. De campagne werd meer dan 20 jaar geleden opgestart na een dodelijk ongeval door vervuilde wegen tijdens de oogstperiode in het najaar.

Lees meer over:

Met de campagne wil de provincie zowel landbouwers als weggebruikers sensibiliseren over de gevaren van modder op de weg, zowel tijdens het oogstseizoen als erbuiten. Modder kan namelijk voor slipgevaar zorgen. "We moeten koste wat kost ongevallen vermijden. De landbouwer en de weggebruiker hebben een gedeelde verantwoordelijkheid. Respect en begrip voor elkaar zijn de basisingrediënten", zegt gouverneur Carl Decaluwé.

De verschillende landelijke gemeenten voorzien borden voor de landbouwers om het gevaar aan te duiden. Affiches en online informatie helpen mee de aandacht te vestigen. "Door samen deze problematiek te belichten, kunnen we onze gemeenten veiliger maken."

Verminderde zichtbaarheid

De nadruk van de campagne ligt dit jaar op het melden van modder op de weg door weggebruikers via 1700 en meldpuntwegen.be. "Bovendien zullen, naar aanleiding van de energiecrisis, zeer veel gemeenten hun openbare verlichting doven. Dat kan ervoor zorgen dat, in het geval het wegdek onvoldoende is schoongemaakt, de gevaarlijke situatie nog acuter wordt door de beperkte zichtbaarheid. In de donkere winterperiode zal dus - nog meer dan anders - het belangrijk zijn om de weggebruiker te wijzen op gevaarlijke situaties", aldus de gouverneur.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek