Callcenter geeft tuinliefhebbers advies over het correct gebruik van bestrijdingsmiddelen

Als tuinier wil je meteen een vliegende start nemen in het begin van het nieuwe tuinseizoen. Maar wat als je nieuwe moestuinplantjes worden kaalgevreten door slakken? Tuinliefhebbers met grote of kleine vragen kunnen op de website 'Handig in de Tuin' en bij een callcenter terecht voor advies en praktische tips.

14 maart 2024  – Laatst bijgewerkt om 14 maart 2024 21:35 Joris Rigo
moestuin

De lente staat voor de deur en daarmee start ook het nieuwe tuinseizoen. Bij veel tuinliefhebbers beginnen de groene vingers te kriebelen zodra de temperaturen milder worden. Op de website Handig in de Tuin kan je terecht met vragen over onder meer het vermijden of bestrijden van plagen en ziektes of woekerend onkruid. De website biedt naast 101 tips ook informatieve en educatieve video’s.  

Callcenter

Sinds enkele jaren is er ook telefonische ondersteuning voor de consument via het gratis telefoonnummer 0800/62.604. Dit callcenter is bereikbaar van maandag tot zaterdag (8u00- 20u00) en in het hoogseizoen, zoals nu, ook op zondag (9u00 - 13u00). Op dit nummer geven vakmensen advies over het correct gebruik van bestrijdingsmiddelen. Het callcenter werd opgericht door Belplant, de vereniging van de industrie van plantenbescherming, Comeos, de organisatie die de Belgische handel vertegenwoordigt, en de Belgische Tuincentra Vereniging (BTV).

Elk winkelpunt heeft bovendien één persoon met een speciale opleiding (een fytolicentie) om het veilig en correct gebruik van bestrijdingsmiddelen te ondersteunen. Daarnaast tonen affiches in de winkels hoe je gewasbeschermingsmiddelen correct gebruikt en welke alternatieven er eventueel beschikbaar zijn. De initiatiefnemers adviseren tot slot om het etiket van het product goed te lezen, voor een veilig en duurzaam gebruik.

Meer info: www.handigindetuin.be

Europa schrapt halvering pesticidengebruik tegen 2030
Uitgelicht
“De Europese Unie neemt zijn verantwoordelijk. Wij hebben de landbouwers duidelijk gezien en gehoord en ondernemen actie”, aldus Ursula von der Leyen dinsdagochtend in het Eur...
6 februari 2024 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek