Brouns trapt “Maand van de Markt” op gang in Genk en Sint-Truiden

Vlaams minister van Werk en Landbouw Jo Brouns (cd&v) heeft zaterdag op de markt in Genk en Sint-Tuiden de aftrap gegeven van de 'Maand van de Markt'. De minister kondigde er ook aan dat de Vlaamse regering binnenkort een oproep lanceert voor de versterking van handelskernen en daarvoor 10 miljoen euro vrijmaakt.

3 april 2023  – Laatst bijgewerkt om 3 april 2023 11:24
Lees meer over:
brounsmarkt-viafbBrouns

Het aantal marktkramers is in de voorbije tien jaar met 20 procent gestegen, goed voor in totaal 3.927 Vlaamse marktkramers. "Consumenten smaken de versheid en kwaliteit van de producten die onze land- en tuinbouwers rechtstreeks op de markt brengen. De marktkramer is daardoor een volwaardige ondernemer die uitblinkt in nabijheid, in versheid en in hecht, menselijk contact", zegt minister Brouns.

De Maand van de Markt zet die marktkramers in de kijker. In Vlaanderen nemen 168 gemeenten en 338 markten deel aan de actie. Het gaat om een initiatief van de Vlaamse overheid, de vijf Vlaamse provincies en de Vlaamse Federatie voor Ambulante Handel.

Minister Brouns kondigde zaterdag ook aan dat hij twee subsidie-oproepen lanceert voor projecten waarop lokale besturen tot in het najaar van 2023 kunnen intekenen. De Vlaamse regering maakt daarvoor tien miljoen euro vrij. De bedoeling is om de bereikbaarheid van de Vlaamse handelskernen te verbeteren en meer ruimte te creëren voor de trage weggebruikers, horecaterrassen, meer groen en ontharding.

Daarnaast verlengt minister Brouns ook de subsidie die als doel heeft de leegstand in de Vlaamse gemeenten en steden te bestrijden.

Bron: Belga / Eigen verslaggeving

Beeld: via Facebook Jo Brouns

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek