nieuws

"Biologisch vlees niet vrij van problemen"

nieuws
Biologisch vlees is lang niet altijd vrij van ziektekiemen. Bovendien heerst er in de biologische sector een gebrek aan kennis en hygiëne. Dat constateerde het Landelijke Expertisecentrum voor Landbouw woensdag tijdens een workshop over biologische voeding in Wageningen. Volgens de sector zelf zijn "de dagen van biologische landbouw definitief aangebroken".
11 april 2001  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:51
Biologisch vlees is lang niet altijd vrij van ziektekiemen. Bovendien heerst er in de biologische sector een gebrek aan kennis en hygiëne. Dat constateerde het Landelijke Expertisecentrum voor Landbouw woensdag tijdens een workshop over biologische voeding in Wageningen. Volgens de sector zelf zijn "de dagen van biologische landbouw definitief aangebroken".

Volgens een recent onderzoek van het Expertisecentrum voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, is ook biologisch vlees niet vrij van ziektekiemen. In biologische kip of eieren is zelfs een grotere kans op salmonella aanwezig, zegt woordvoerder Bok van het expertisecentrum. "Ook lopen biologisch gehouden varkens en koeien meer kans op lintworm en is de kans vrij groot dat ziektekiemen van de ene biologische boer naar de andere boer worden overgebracht."

Verder is er in de biologische sector, volgens hem, sprake van een kennisachterstand en een gebrek aan hygiëne.

Toch oordeelt het expertisecentrum dat biologisch vlees wel degelijk voordelen biedt boven normaal vlees. Zo zitten er minder restanten in van antibiotica en is de herkomst van het vlees vaak veel duidelijker. De biologische sector is daarom zelf van mening dat biologisch voedsel de toekomst heeft, zo bleek tijdens de workshop in Wageningen.

Bron: ANP

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek