header.home link

Bezoek de Boer bundelt bezoekboerderijen en hoeve- en streekijsadressen

Provincie Vlaams-Brabant heeft onlangs de nieuwe website 'Bezoek de Boer' gelanceerd, waar het bestaande aanbod van de provinciale netwerken Boeren met Klasse en Tour de Crème gebundeld wordt.

9 mei 2023  – Laatste update 9 mei 2023 14:31
Lees meer over:
bezoekdeboerVlaamsBrabant

​​Digitaal alternatief voor de kaart Boeren met Klasse

​De website biedt informatie over meer dan 100 land- en tuinbouwers die groepsbezoeken en klasuitstappen organiseren. “In een tijd dat iedereen de smartphone binnen handbereik heeft, is een website een logische keuze. Deze is ook gebruiksvriendelijker dan een grote kaart”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “Boerderijbezoeken zijn niet alleen educatief. Ze zorgen er ook voor dat mensen terug voeling krijgen met de boer uit de buurt. Sommige bedrijven bieden eveneens ruimte aan voor vergaderingen, verjaardagsfeestjes en teambuildingactiviteiten. Soms kan je er zelfs blijven overnachten.”

Naast het aanbod van Boeren met Klasse is ook Tour de Crème terug te vinden op de nieuwe website 'Bezoek de Boer'. Dit initiatief loopt van 1 mei tot 30 september en biedt op zijn beurt 20 adressen waar bezoekers kunnen genieten van hoeve- of streekijs.​

tourdecremeVlaamsBrabant

“Dit netwerk was nooit zo groot”, voegt Dehaene toe. “De ijsjes worden gemaakt met melk recht van bij de boer. En nee, de melk is niet enkel afkomstig van koeien maar ook van schapen. De ideale verkoeling op een zomerse dag. Of na een inspanning want voor elk adresje vind je op de website ook een wandel- en fietsroute terug.”

Meer infowww.bezoekdeboer.be

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek