header.home link

Beheerplan voor kwart Vlaamse bosoppervlakte

21 januari 2009
Momenteel is voor circa 26.000 hectare bossen in Vlaanderen een bosbeheerplan opgesteld. Dat is 25,4 procent van de totale bosoppervlakte. Voor 24.319 hectare is een beperkt beheerplan gemaakt en voor 1.845 hectare een uitgebreid beheerplan. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Leefmilieu Hilde Crevits op een schriftelijke vraag van Piet De Bruyn (N-VA). Een beheerplan legt de ecologische, milieubeschermende, economische, sociale, educatieve en wetenschappelijke doelstellingen van het bosbeheer vast.
Lees meer over:

Momenteel is voor circa 26.000 hectare bossen in Vlaanderen een bosbeheerplan opgesteld. Dat is 25,4 procent van de totale bosoppervlakte. Voor 24.319 hectare is een beperkt beheerplan gemaakt en voor 1.845 hectare een uitgebreid beheerplan. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Leefmilieu Hilde Crevits op een schriftelijke vraag van Piet De Bruyn (N-VA).

Dergelijk plan legt de ecologische, milieubeschermende, economische, sociale, educatieve en wetenschappelijke doelstellingen van het bosbeheer vast. Volgens het Bosdecreet van 2003 moeten alle openbare boseigenaars een uitgebreid plan opmaken, privé-bosbeheerders enkel voor bossen in het Vlaams Ecologisch Netwerk die groter zijn dan 5 hectare.

Voor andere bossen groter dan 5 hectare volstaat een beperkt beheerplan. Het Agentschap voor Natuur en Bos beschikt niet over informatie over het aantal boseigenaars dat niet voldoet aan deze verplichtingen.
 

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek