Antwerps chemiebedrijf kiest voor korte keten en gaat met zuivelboerderij in zee

nieuws

Evonik Antwerpen, onderdeel van het Duitse chemiebedrijf Evonik, gaat in zee met De Zuivelboer uit Essen voor de levering van zuivelproducten. Zo’n 1.000 medewerkers van de chemiereus zullen voortaan in de bedrijfskantine desserts uit Essen voorgeschoteld krijgen. “Wat is er kwalitatiever dan zuivelproducten rechtstreeks van de boer? Daarnaast willen we hiermee invulling geven aan onze duurzaamheidsidealen”, klinkt het. Voor de Zuivelboer, verbonden aan het melkveebedrijf van Wim Somers, is het een welkome verbreding van de klantenkring.

1 oktober 2024 VILT-redactie
Lees meer over:
Zuivelboer bij schept ijs bij Evonik Antwerpen

De Zuivelboer is een melkveebedrijf dat al vijf generaties koeien melkt en zuivel verwerkt in Essen. Nadat er vier generaties lang boerderijverkoop aan particulieren plaatsvond, kozen de huidige zaakvoerders Wim en Seppe Somers voor een B2B-model. Zuivel dat in Essen verwerkt wordt, wordt verkocht aan lokale retailers, horecagelegenheden en de online supermarkt Crisp. Sinds kort heeft de lokale zuivelverwerker een nieuwe klant aan zijn portfolio toegevoegd: de chemiereus Evonik uit de Antwerpse haven.

Food&i - De Zuivelboer

Evonik stelt in Antwerpen zo’n 1.000 mensen te werk. “Duurzaamheid zit in ons DNA. Dat vertaalt zich in de productie maar nu ook in de keuken. Door lokaal in te kopen willen we een duurzaamheidsslag maken. Daarnaast speelt de kwaliteit een rol. Wij willen ons personeel gezonde zuivelproducten voorschotelen en wat is er nou gezonder dan yoghurts of rijstpap van een lokale boer”, stelt Danny Erreweyaert van Evonik.

Erreweyaert sluit niet uit dat er in de toekomst ook voor andere producten naar lokale leveranciers gekeken wordt. “Maar dat is allereerst een taak voor onze cateraar Food&i. Hun code, wat betreft sourcing van verse producten, sluit goed aan bij ons streven naar duurzaamheid en lokaal, kwalitatief voedsel.”

Welkome uitbreiding klantenportfolio

Voor de Zuivelboer is het een mooie aanvulling op hun klantenportfolio. Wat betreft de levering was het wel even puzzelen. “Wij waren gewend om in bulk aangeleverd te worden en vervolgens zelf potjes te vervullen”, vertelt Erreweyaert. “Uiteindelijk heeft De Zuivelboer, die anders tewerk gaat, hier een oplossing voor gevonden."

De samenwerking tussen De Zuivelboer en Evonik beperkt zich niet alleen tot de bedrijfskantine. "Recent hebben we ook onze medewerkers die een opruimactie van zwerfvuil organiseerden in de haven van Antwerpen, beloond met een vers ijsje van De Zuivelboer. Die vielen goed in de smaak”, besluit Erreweyaert.

Marketingwerkboek moet verkoop en naamsbekendheid korteketenboeren stutten
Uitgelicht
Steeds meer landbouwondernemers kiezen ervoor om (een deel van) hun productie via de korte keten rechtstreeks aan te bieden aan de consument. Maar die producten zelf verkopen...
30 september 2024 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek