"Alleen koken kan E.coli-bacterie verwijderen"
nieuwsHet wassen van rauwe groenten is onvoldoende om de E.coli-bacterie te verwijderen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van de Purdue University. De bacterie houdt volgens de onderzoekers niet alleen huis op het oppervlakte van kiemgroenten, maar baant zich via het plantenweefsel ook een weg naar binnen. “Alleen door groenten te koken kan de bacterie verwijderd worden”, besluiten ze.
“Planten kunnen voor of na het planten besmet raken met de bacterie, door besmette grond of bodemwater”, stellen de onderzoekers nog. Door middel van een onderzoeksmethode genaamd immuunhistochemie, konden ze de ziekteverwekkers detecteren.
Besmetting van fenegriekzaad uit Egypte met een gevaarlijke variant van de EHEC-bacterie heeft eerder dit jaar naar alle waarschijnlijkheid het leven gekost aan 52 mensen uit Duitsland, Zweden en de Verenigde Staten.
Bron: agd.media
In samenwerking met: agd.media