Agrovoedingssector: “Wij steunen de noodkreet van de landbouwers”

Negen agrovoedingsfederaties laten in een persmededeling weten dat ze de landbouwers steunen in hun vraag om ademruimte en toekomstperspectief. “De oproep van de boeren is de oproep van een hele agrovoedingsketen, van riek tot vork”, aldus de verschillende federaties. “Duurzame en kwalitatieve voeding van bij ons verdient meer aandacht. We mogen onze troeven niet uit handen geven.”

29 januari 2024  – Laatst bijgewerkt om 29 januari 2024 23:45

Negen agrovoedingsfederaties steunen de noodkreet van de landbouwers. Het gaat om BCZ, Belgapom, BFA, BREMA, FEBEV, FENAVIAN, Fresh Trade Belgium, Vegebe en VIP. “Elke dag opnieuw zorgt onze volledige agrovoedingsketen voor lokale producten die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. De Belgische agrovoedingssector heeft op vlak van duurzaamheid al vele stappen gezet en zet nog steeds dagelijks in op duurzaamheid, in lijn met de nationale en Europese vereisten. Zo behoren we nu al tot de meest duurzame agrovoedingsketen ter wereld”, luidt het.

Zonder boeren is er geen toekomst voor lokale voedselvoorziening en een lokale agrovoedingssector

CZ, Belgapom, BFA, BREMA, FEBEV, FENAVIAN, Fresh Trade Belgium, Vegebe en VIP

De sectorfederaties melden dat de Belgische agrovoedingsketen vastberaden is om haar weg van verdere verduurzaming te volgen. “Daarvoor zijn echter de nodige ondersteuning en rechtszekerheid voor investeringen in de landbouwsector nodig. Zonder boeren is er immers geen toekomst voor lokale voedselvoorziening en een lokale agrovoedingssector”, verklaren de negen federaties. “Gezien de recente geopolitieke ontwikkelingen weten we echter allemaal hoe belangrijk het is om zelfvoorzienend te zijn, zeker in voeding.”

Volgens de ketenpartners verdient duurzame en kwalitatieve voeding uit België meer aandacht. "We pleiten ervoor dat onze Belgische troeven niet uit handen worden gegeven en dat de meerwaardecreatie in eigen land wordt gehouden”, aldus de agrovoedingsector.

Boerenprotest op gang getrokken
Uitgelicht
De laatste dagen van januari 2024 worden getekend door de verschillende lokale protestacties van de landbouwers. Maandag was de eerste dag dat ontevreden en teleurgestelde Vla...
29 januari 2024 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek