Versalof bekroond om smaak vacuüm gestoomde groenten
nieuwsWitloofbedrijf Versalof uit Steenhuffel heeft de Gouden Tavola Retail 2012 gewonnen voor het gamma ‘Oogstvers’ gestoomde groenten. De Gouden Tavola is een wedstrijd die 2-jaarlijks wordt georganiseerd op een vakbeurs voor fijne en verse voeding in Kortrijk, waarbij het beste en meest innovatieve product wordt bekroond. De vakjury koos dit jaar voor 'Oogstvers' omdat de smaak van de producten die van de verse varianten evenaart.
Versalof begon al in 2005 met het toepassen van de nu bekroonde techniek. De groenten worden gestoomd in een luchtledig stoomzakje, zodat de versheid maximaal bewaard blijft en geen kleur-, smaak- en bewaarstoffen moeten worden toegevoegd. Dat deze techniek in de smaak valt bij zowel consumenten als retailers, wordt bewezen door de spectaculaire groei van het bedrijf. In het begin bestond het assortiment uitsluitend uit gestoomd witloof, maar intussen kunnen klanten ook vacuüm gegaarde babywortelen, spruiten, asperges en bloemkool van Versalof kopen.
Behalve het assortiment, groeide ook de afzet van de producten sterk. In het begin van het ‘Oogstvers’-avontuur was televisiekijkend Vlaanderen in het Vitaya-programma ‘In de ban van de zaak’ nog getuige van de zoektocht naar een eerste klant. Zoveel jaar later lijken de rollen omgekeerd, en krijgt het gamma zelfs een schap aangeboden bij Colruyt.