VLAM bezorgt secundaire scholen gezonde drankautomaten

VLAM biedt secundaire scholen de mogelijkheid om gratis een gevulde koelautomaat te ontvangen met diverse gezonde dranken, zoals melk en zijn varianten, zuiver bronwater, water met een licht fruitsmaakje en lekkere sapjes. "Hiermee ondersteunen we het gezondheidsbeleid dat verplicht is in elke school", zegt persvoorlichter Annelies Vermandel van VLAM.
19 mei 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:48
Lees meer over:

VLAM biedt secundaire scholen de mogelijkheid om gratis een gevulde koelautomaat te ontvangen met diverse gezonde dranken, zoals melk en zijn varianten, zuiver bronwater, water met een licht fruitsmaakje en lekkere sapjes. "Hiermee ondersteunen we het gezondheidsbeleid dat verplicht is in elke school", zegt persvoorlichter Annelies Vermandel van VLAM.

De promotiedienst levert de drankautomaten gratis en komt ze ook gratis bijvullen. De school krijgt een "mooi percentage" van de opbrengst. "Onze automaat is een gezonder alternatief voor de klassieke frisdrankautomaten", zegt Vermandel. "Vergeet niet dat tien procent van de kinderen overgewicht of obesitas heeft, en er is een stijgende trend in alle leeftijdsgroepen".

Eind vorig jaar riepen Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke en de toenmalige minister van Volksgezondheid Steven Vanackere de scholen op om gratis water ter beschikking te stellen. Tegelijk werd aan scholen gevraagd om kinderen en hun ouders te leren kiezen voor fruit, water en melk in plaats van automatisch naar drankjes en tussendoortjes met veel suikers en vetten te grijpen. "Ook kregen scholen de vraag om hun beleid rond drank- en snoepautomaten zo gezond mogelijk in te vullen", merkt Vermandel op.

Vandaag biedt nog één op de drie secundaire scholen dagelijks snoep en vetrijke tussendoortjes aan. 90 procent van de scholen beschikt bovendien over een frisdrankenautomaat. Als het van VLAM afhangt, komt hier radicaal verandering in. "De dagelijks aanbebolen hoeveelheid melk voor leerlingen van het secundair onderwijs bedraagt drie tot vier glazen per dag, terwijl de huidige inname van melk niet eens de helft bedraagt", besluit Vermandel. 

Meer informatie: VLAM

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek