VAC heeft verlanglijstje voor verkiezingen klaar

Naar aanleiding van de verkiezingen op 7 juni heeft het Vlaams Agrarisch Centrum (VAC) haar verlanglijstje opgemaakt. De landbouworganisatie is van oordeel dat een aantal bijdragen kunnen dalen. Daarnaast blijft de administratieve vereenvoudiging een oud zeer dat nog altijd niet opgelost is, zo staat te lezen in het ledenblad.
13 mei 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:48
Lees meer over:

Naar aanleiding van de verkiezingen op 7 juni heeft het Vlaams Agrarisch Centrum (VAC) haar verlanglijstje opgemaakt. De landbouworganisatie is van oordeel dat een aantal bijdragen kunnen dalen. Daarnaast blijft de administratieve vereenvoudiging een oud zeer dat nog altijd niet opgelost is, zo staat te lezen in het ledenblad.

Meer concreet dringt het VAC aan op de afschaffing van de meitelling, een vereenvoudiging van de verzamelaanvraag, een betere toegankelijkheid van het veeportaal, meer coördinatie bij het uitvoeren van bedrijfscontroles en bindende adviezen bij aanvragen voor investeringssteun. De organisatie waarschuwt er ook voor dat de verschuiving van de papierberg naar online administratie niet per definitie veel rompslomp vermijdt voor de boeren. "Dergelijke toepassingen sparen alleen maar veel werk uit voor de administratie", luidt het.

Verder wil het VAC dat alle staalnames fiscaal aftrekbaar gemaakt worden. De bijdragen voor de slachtkosten die het gevolg zijn van BSE moeten afgeschaft worden en ook de ophaalkosten door Rendac moeten naar beneden. Hetzelfde geldt voor de bijdragen aan zowel het Voedselagentschap als VLAM. Het VAC wil ook dat VLAM nogmaals doorgelicht wordt en dat een kosten-batenanalyse wordt opgemaakt van de promotiedienst.

Tot slot vraagt het VAC dat de vooropgestelde termijnen voor de uitbetaling van subsidies, beheerovereenkomsten en premies toegepast worden. Bij een overschrijding van termijnen moeten verwijlintresten betaald worden aan de rechthebbende, aldus de landbouworganisatie.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek