Uitstel sociale bijdragen voor zelfstandigen

De federale regering besliste recent om gedurende een bepaalde periode een uitstel van de verschuldigde bedrijfsvoorheffing te voorzien voor werkgevers. Federaal landbouwminister Sabine Laruelle heeft nu ook de beslissing genomen om aan zelfstandigen met liquiditeitsproblemen een uitstel van betaling van sociale bijdragen toe te kennen voor de eerste drie kwartalen van dit jaar.
6 maart 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:47
Lees meer over:

De federale regering besliste recent om gedurende een bepaalde periode een uitstel van de verschuldigde bedrijfsvoorheffing te voorzien voor werkgevers. Federaal landbouwminister Sabine Laruelle heeft nu ook de beslissing genomen om aan zelfstandigen met liquiditeitsproblemen een uitstel van betaling van sociale bijdragen toe te kennen voor de eerste drie kwartalen van dit jaar.

Het Agrofront, Unizo en de Waalse tegenhanger van de zelfstandigenorganisatie zijn opgetogen met de maatregel. Die moet in de huidige crisistijden extra zuurstof geven aan heel wat kleine, familiale ondernemingen in ons land. Iedere zelfstandige die liquiditeitsproblemen kent en van de maatregel gebruik wil maken, moet een schriftelijke aanvraag richten aan zijn sociaal verzekeringsfonds.

In die aanvraag moeten ze hun moeilijkheden toelichten, maar verder zijn geen toe te voegen bewijsstukken vereist. De sociale verzekeringsfondsen moeten de aanvragen in ontvangst nemen en doorsturen naar de bevoegde administratie. In een persbericht laten het Agrofront, Unizo en UCM weten dat er geen boetes en intresten zullen toegepast worden.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek