nieuws

Thuisverbruik vlees daalde slechts 2 procent in 2000

nieuws
Het thuisverbruik van het vlees daalde in 2000 slechts met twee procent ten opzichte van 1999. Dat blijkt uit het aankoopgedrag van 3 000 gezinnen die dagelijks gevolgd worden door het marktonderzoeksbureau Gfk-Belgium, in opdracht van Vlam. Door een hogere gemiddelde vleesprijs groeide de totale vleesbesteding zelfs met twee procent.
4 april 2001  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:25
Het thuisverbruik van het vlees daalde in 2000 slechts met twee procent ten opzichte van 1999. Dat blijkt uit het aankoopgedrag van 3 000 gezinnen die dagelijks gevolgd worden door het marktonderzoeksbureau Gfk-Belgium, in opdracht van Vlam. Door een hogere gemiddelde vleesprijs groeide de totale vleesbesteding zelfs met twee procent.

Terwijl in Europa het rundvleesverbruik in het vierde kwartaal 2000 met zo'n 25 procent terugliep, bedroeg het verlies in België over dezelfde periode slechts 16 procent. Het aantal vleeskopers bleef in 2000 op peil (98 procent).

Charcuterie kende een stabilistatie in volume en steeg licht in besteding. De grootste winnaars vorig jaar waren het wild (+19 procent in volume), de vleesmengelingen (+11 procent), kip (+3 procent) en ander gevogelte waaronder struisvogel (+2 procent).

De meerconsumptie tijdens het dioxinejaar van schapen-, lams- en paardenvlees verdween volledig. Volgens het Gfk-consumentenpanel kocht de Belg, vorig jaar, 38 kg vers vlees voor een bedrag van 10 560 frank. Tegenover 12 kg vers gevogelte, kleinvee en wild voor 2 670 frank en 15 kg charcuterie voor 5 820 frank.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek