nieuws

Tentoonstelling voor scholen over veilig voedsel

nieuws
Het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties OIVO heeft maandag een tentoonstelling over voedselveiligheid geopend. "Veilig gemaakt, lekker gesmaakt!" is bestemd voor schoolklassen van 10- tot 14-jarigen.
8 mei 2001  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:26
Het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties OIVO heeft maandag een tentoonstelling over voedselveiligheid geopend. "Veilig gemaakt, lekker gesmaakt!" is bestemd voor schoolklassen van 10- tot 14-jarigen.

De expo bevat vier grote delen: de landbouw, de verwerking, de distributie en de consumptie. Er is informatie op panelen, maar de jongeren krijgen ook dozen met op te lossen vragen voorgeschoteld. Drie diertjes leiden de bezoekers langs de verschillende schakels: Bactiplast (bacteriële besmettingen), Chemiblub (chemische besmettingen) en Stonie (fysische besmettingen).

Via interactieve weg wordt aangegeven dat de jonge consumenten ook zelf een belangrijke rol te spelen hebben om voedsel veilig te houden. In mei en juni kan "Veilig gemaakt, lekker gesmaakt!" na afspraak door scholen en leerkrachten bezocht worden in de Euclideszaal, Scheikundigestraat 34-36 te 1070 Anderlecht. Tussen november 2001 en maart 2002 gaat de tentoonstelling het land afreizen, en ook dan blijven scholen de doelgroep.

Bij de expo hoort een handleiding voor leerkrachten waarmee ze het bezoek kunnen voorbereiden en zelf de rondleiding organiseren.

Informatie: CRIOC, Ridderstraat 18, 1050 Brussel, tel. 02/547 06 30 en website www.oivo-crioc.org/veiligvoedsel.be

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek