Steun stopzetting suikerbieten uitbetaald voor 30 juni

Suikerbiettelers die in het kader van de herstructurering van het suikerbeleid in het jaar 2008-2009 hun leveringsrechten aan één of meerdere suikerfabrieken hebben afgestaan, zullen voor 30 juni 2009 een eenmalige betaling ontvangen. Ook loonwerkers mogen rekenen op herstructureringssteun.
24 juni 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:49
Lees meer over:

Suikerbiettelers die in het kader van de herstructurering van het suikerbeleid in het jaar 2008-2009 hun leveringsrechten aan één of meerdere suikerfabrieken hebben afgestaan, zullen voor 30 juni 2009 een eenmalige betaling ontvangen. Ook de loonwerkers die in 2007 zaai- of oogstwerkzaamheden hebben verricht voor suikerbiettelers mogen rekenen op herstructureringssteun.

Het Agentschap Landbouw en Visserij, afdeling Markt- en Inkomensbeheer laat weten dat het voor het eind van de maand overgaat tot uitbetaling van de steunbedragen. Landbouwers die in het verleden leverden aan de suikerfabrieken van Iscal Sugar of de Tiense suikerraffinaderij en die hun quotum geheel of gedeeltelijk hebben afgestaan, zullen 42,90 euro per ton afgestane rechten ontvangen.

Voor de loonwerkers is het steunbedrag afhankelijk van de aard van het loonwerk (zaaien of rooien) en de afgestane hoeveelheid leveringsrechten van de betrokken landbouwer. Heeft de suikerbietteler alle rechten afgestaan, bedraagt de steun maximaal 85,62 euro per bewerkte hectare suikerbieten bij levering aan de suikerfabriek van Iscal Sugar en 76,55 euro per bewerkte hectare suikerbieten bij levering aan de suikerfabriek van de Tiense suikerraffinaderij. Werden maar een deel van de rechten afgestaan, dan wordt het maximale steunbedrag proportioneel verminderd.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek