Smithfield sluit 6 vestigingen en snijdt 1.800 jobs weg

Het Amerikaanse vleesconcern Smithfield, wereldwijd de grootste producent van varkens en varkenvlees, heeft aangekondigd dat zes vestigingen dichtgaan, waardoor 1.800 arbeidsplaatsen verloren gaan. Ondanks de herstructurering wil het bedrijf de slachtcapaciteit op peil houden. Smithfield commercialiseert meer dan 50 merkproducten op basis van varkens- en kalkoenvlees. Geen enkel merk zal uit de winkelrekken verdwijnen, garandeert de vleesgigant.
26 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:47
Lees meer over:

Het Amerikaanse vleesconcern Smithfield, wereldwijd de grootste producent van varkens en varkenvlees, heeft aangekondigd dat zes vestigingen dichtgaan, waardoor 1.800 arbeidsplaatsen verdwijnen. Ondanks de herstructurering wil het bedrijf de slachtcapaciteit op peil houden.

Smithfield commercialiseert meer dan 50 merkproducten op basis van varkens- en kalkoenvlees. Geen enkel merk zal uit de winkelrekken verdwijnen, garandeert de vleesgigant. Wel zullen een aantal onafhankelijk opererende bedrijven samengevoegd worden. De drie zelfstandige bedrijven die overblijven zijn Smithfield, John Morell en Farmland Foods.

De internationale verkooporganisaties die verantwoordelijk zijn voor de verschillende onafhankelijk opererende bedrijven zullen worden gecombineerd tot één organisatie. De herstructurering zou volgend jaar een besparing moeten opgeleverd hebben van 55 miljoen dollar. Het jaar erna moet de operatie 125 miljoen dollar in het laatje brengen.

Voor analisten is de ingreep een positief signaal. "Ik denk dat Smithfield doet wat nodig is", zegt Rich Nelson van het agrarisch adviesbureau Allendale Inc aan het persagentschap Reuters. "Dit jaar zal de winst die gepuurd wordt uit de vleesverwerking in vergelijking met het voorbije boekjaar immers met de helft dalen door de combinatie van een lager aantal slachtingen en een krimpende vraag naar varkensvlees".

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek