Schrap Seine-Schelde-West definitief, vindt ook Groen!

Groen! reageert tevreden op het gezamenlijke standpunt van Boerenbond, Bond Beter Leefmilieu en Natuurpunt tegen het project Seine-Schelde-West. De partij dringt er bij de Vlaamse regering opnieuw op aan het project definitief op te bergen. Volgens Groen! hebben de drie organisaties het terecht over een strategische blunder in het waterbeleid.
9 april 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:48

Groen! reageert tevreden op het gezamenlijke standpunt van Boerenbond, Bond Beter Leefmilieu en Natuurpunt tegen het project Seine-Schelde-West. De partij dringt er bij de Vlaamse regering opnieuw op aan het project definitief op te bergen. Volgens Groen! hebben de drie organisaties het terecht over een strategische blunder in het waterbeleid.

"Het werd al duidelijk bewezen dat het project niet rendabel is", reageert Filip Watteeuw, lijsttrekker van Groen! in Oost-Vlaanderen. "Het project heeft zware gevolgen voor open ruimte, waterhuishouding en leefbaarheid. Bovendien zijn er betere alternatieven voorhanden. Seine-Schelde-West moet geschrapt worden".

Vlaams parlementslid Jef Tavernier haalt een aantal alternatieven aan voor de duurzame ontwikkeling van de haven in Zeebrugge. "We kunnen nog meer werk maken van de kustvaart of estuaire vaart. Volgens het Vlaams Gewest volstaan twaalf tot vijftien estuaire schepen om de haven van Zeebrugge te ontsluiten. Voor de binnenvaart moet er werk gemaakt worden van de realisatie van de halfhoge brug in Steenbrugge en een tweetal voetgangers- en fietsbruggen. Ook het spoor kan instaan voor de verdere ontsluiting van de haven van Zeebrugge", luidt het.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek