Schauvliege bekroont onderzoek milieubesluitvorming EU

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege kent de Prijs Rudi Verheyen dit jaar toe aan professor Tom Delreux. De laureaat ontvangt de prijs ter waarde van 8.000 euro voor zijn doctoraal onderzoek naar de totstandkoming van het Europees milieubeleid en de interactie met de lidstaten.
1 december 2011  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 15:02
Lees meer over:

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege kent de Prijs Rudi Verheyen dit jaar toe aan professor Tom Delreux. De laureaat ontvangt de prijs ter waarde van 8.000 euro voor zijn doctoraal onderzoek naar de totstandkoming van het Europees milieubeleid en de interactie met de lidstaten. De bevindingen van zijn bekroond proefschrift werden dit jaar gepubliceerd in het boek 'The EU as International Environmental Negotiator'.

De Prijs Rudi Verheyen wordt sinds 2003 jaarlijks toegekend aan een wetenschapper of groep van wetenschappers die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het milieu- en natuurbeleid in Vlaanderen. De prijs is een eerbetoon aan emeritus professor Rudi Verheyen, een bezield wetenschapper en bruggenbouwer tussen wetenschap en beleid. Hij was hoogleraar Biologie, voorzitter van het Instituut voor Milieu & Duurzame Ontwikkeling en rector-voorzitter van de Universiteit Antwerpen. Hij was ook jarenlang voorzitter van de Milieu- en Natuurraad Vlaanderen.

Professor Tom Delreux, docent aan de U.C.Louvain en gastprofessor aan de Université de Lille in Frankrijk, is dit jaar de laureaat. Voor het behalen van zijn proefschrift voerde hij onderzoek naar de milieubesluitvorming in de EU. “Het onderzoek van professor Delreux draagt bij tot een beter begrip van de Europese besluitvormingsprocessen en stelt de Vlaamse overheid in staat beter in te spelen op de ontwikkelingen van het Europees milieubeleid”, zegt minister Schauvliege daarover. 

Meer info: The EU as International Environmental Negotiator

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek