Pinguin presenteert groenteschotels
nieuwsDe schotels coveren drie thema's: de mediterrane keuken, de wereldkeuken(Mexicaanse schotel met oosterse groenten) en de Vlaamse keuken (bloemkool met béchamelsaus, spinazie, rode kool met appel en schorseneren). Omdat niet iedereen vegetarisch wit tafelen, sloot Pinguin een akkoord met het bedrijf Volystar uit Lendelede dat pluimvee- en kalkoenvlees verwerkt.
Op dit ogenblik worden de diverse schotels geïntroduceerd in de Hollywoodcafés van de bioscoopketen Kinepolis. Een eerste test met deze gerechten op de folkfestival van Dranouter kende veel bijval bij de festivalgangers.
Pinguin zet daarmee een nieuwe stap in zijn streven naar diversificatie van het productgamma. Pinguin is het derde grootste Europees bedrijf op de markt van diepvriesgroenten en verwerkt jaarlijks 140.000 ton groenten waarvan 6.000 ton biogroenten. Het bedrijf is goed voor een Europees marktaandeel van 6 procent.