Overzicht acties Algemeen Boerensyndicaat

Het Algemeen Boerensyndicaat voert morgen actie in Oost- en West Vlaanderen. In Brussel zal een delegatie ontvangen worden door premier Verhofstadt, Vlaams minister-president Dewael, federaal landbouwminister Gabriëls en Vlaams landbouwminister Dua.
21 september 2000  – Laatste update 4 april 2020 14:25
Wat volgt is een overzicht van de acties die het Algemeen Boerensyndicaat donderdag in een persbericht aankondigde voor morgen/vrijdag 22/09.

Tussen 8.00 en 10.00 uur komen de boeren met hun tractoren samen op verzamelpunten in Oost- en West-Vlaanderen. Om 11.00 uur zijn er betogingen en toespraken op de markten van Oudenaarde en Diksmuide.

De gewesten Meetjesland (vrijdag beperkt tot Kaprijke en omliggende gemeenten) en Waasland voeren actie in Gent. Het gewest Waasland verzamelt om 9.45 uur ter hoogte van het station in Beervelde en trekt vervolgens in colonne naar de Dampoort, waar vanaf 11.00 uur wordt betoogd. Het gewest Meetjesland van haar kant trekt naar de Afrikalaan, waar de boeren hun tractoren langs de kant van de rijbaan zullen parkeren. Kruispunten zullen niet worden bezet.

Beide gewesten trekken daarna via het Gentse stadscentrum en het Sint-Pietersstation naar het Provinciehuis, waar ze omstreeks 14.30 uur worden ontvangen door de gouverneur.

Vrijdag trekken ABS-militanten ook met trein en bus naar Brussel voor een manifestatie om 9.30 uur op het Martelarenplein. Een delegatie onder leiding van voorzitter Camiel Adriaens wordt ontvangen door premier Verhofstadt, Vlaams minister-president Dewael, federaal landbouwminister Gabriëls en Vlaams milieuminister Dua.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek